USA sender ytterligere 320 soldater til grensa til Mexico

Grensen mellom USA og Mexico avbildet i februar i år. Til venstre i bildet ligger den mexicanske grensebyen Tijuana. Foto: AP / NTB scanpix
Grensen mellom USA og Mexico avbildet i februar i år. Til venstre i bildet ligger den mexicanske grensebyen Tijuana. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USA stasjonerer ytterligere 320 soldater langs grensa mot Mexico for å bistå immigrasjonsmyndighetene, opplyser det amerikanske forsvarsdepartementet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Soldatene, som skal sendes i slutten av september, kommer i tillegg til de 2.900 soldatene fra hæren og de 2.000 soldater fra nasjonalgarden som allerede er ved grensen.

Pentagons talsmann Jamie Davis sier i en uttalelse at de nye soldatene skal bistå med å transportere migranter og sørge for at migrantene, også de i varetekt, er varme og har mat.

De siste månedene har tusenvis av migranter fra Mellom-Amerika ankommet Mexico. Mange av dem har USA som mål. Antallet soldater på den amerikanske siden har økt med tiden, der president Donald Trump sier migrantene er til trussel for den nasjonale sikkerheten.