Kosovo og Serbia enige om nye samtaler

Angela Merkel (i blått i midten) og Emmanuel Macron (tredje fra venstre) sammen med politiske ledere i Balkan, avbildet mandag. Foto: Michael Sohn / AP / NTB scanpix
Angela Merkel (i blått i midten) og Emmanuel Macron (tredje fra venstre) sammen med politiske ledere i Balkan, avbildet mandag. Foto: Michael Sohn / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kosovo og Serbia har blitt enige om at de skal møtes til forhandlingsbordet på nytt, opplyser tyske myndigheter. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Partene er blitt enige om å blåse liv i fredstilnærmingen i henhold til eksisterende avtaler, framgår det av en uttalelse fra den tyske regjeringen.

Det heter i uttalelsen at partene skal ha en «konstruktiv» rolle i de nye samtalene, som skal holdes av EUs utenrikssjef Federica Mogherini. Når de nye samtalene skal foregå, er ukjent.

Representanter fra Kosovo og Serbia var mandag i Berlin, invitert av Tysklands statsminister Angela Merkel og Frankrikets president Emmanuel Macron. I 2014 startet Serbia medlemskapsforhandlinger med EU, og forsoning mellom Beograd og Pristina er et av kravene Brussel stiller. Forhandlingene stanset opp i fjor, og mandagens møte var et håp om å bringe partene til forhandlingsbordet igjen.

Mandagens møte hadde et mål om å duse ned de verste feidene mellom Serbia og landets tidligere provins, Kosovo.

Merkel sa i en uttalelse etter møtet at det ikke handlet om å finne en løsning, men for å se på hvilke positive utviklingsmuligheter landene i Balkan har. Også andre land fra Balkan deltok på møtet.