IS sier deres folk sprengte seg i sammenstøt med politi på Sri Lanka

Politiet viser fram noe av bombeutstyr de fant i forbindelse med politiaksjonen i Kalmunai. Femten personer ble drept da tre selvmordsbombere sprengte seg etter en lengre skuddveksling med politiet. Arkivfoto: Achala Upendra / AP / NTB scanpix
Politiet viser fram noe av bombeutstyr de fant i forbindelse med politiaksjonen i Kalmunai. Femten personer ble drept da tre selvmordsbombere sprengte seg etter en lengre skuddveksling med politiet. Arkivfoto: Achala Upendra / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ekstremistgruppen IS hevder det var tre av deres folk som sprengte seg i en trefning med politiet øst på Sri Lanka i helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter langvarig skuddveksling og kamp med politiet, sprengte tre menn seg i et hus i Kalmunai på østkysten av Sri Lanka lørdag. Politiet gikk til aksjon mot huset, et mistenkt tilholdssted for islamister, i kjølvannet av terrorangrepet første påskedag.

I en uttalelse på IS' propagandanettsted Amaq hevder gruppen at de tre mennene tilhørte dem. De utløste bombebeltene etter å ha brukt opp all ammunisjonen sin i kamp mot politiet, heter det på nettsiden.

Femten personer, blant dem tre kvinner og seks barn, ble drept i sammenstøtet. Trefningen oppsto seks dager etter et koordinert selvmordsangrep mot tre kirker og tre hoteller i landet. Rundt 250 mennesker ble drept første påskedag.

I etterkant av angrepet har politiet og militæret fått utvidede fullmakter og har trappet opp jakten på militante islamister på øya. Kalmunai ligger i samme område som hjembyen til jihadisten Zahran Hashim, som grunnla gruppen som anklages for å stå bak. Myndighetene sa fredag at Hashim døde i angrepet mot ett av hotellene som ble bombet i påsken.

Personvernpolicy