Perus fengslede ekspresident hjerteoperert

Artikkelen fortsetter under annonsen

Perus tidligere president Pedro Pablo Kuczynski ble hasteoperert lørdag og fikk satt inn pacemaker. Operasjonen var vellykket, sier broren hans.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han er kommet ut fra en ganske lang operasjon. Legene er fornøyd med utfallet, sa ekspresidentens bror, Miguel Kaczynski, lørdag. Den 80 gamle tidligere lederen i Peru ble hasteinnlagt på sykehus for halvannen uke siden med høyt blodtrykk.

Tidligere denne måneden ble Pedro Pablo Kuczynski pågrepet og fengslet, anklaget for hvitvasking av penger. Siktelsen er knyttet til den såkalte Odebrecht-skandalen. Fire tidligere presidenter har vært innblandet i korrupsjonssaker knyttet til entreprenørselskapet. De andre er Ollanta Humala, Alejandro Toledo go Alan Garcia, som døde på sykesus 17. april etter å ha skutt seg selv i hodet da politiet kom for å pågripe ham.

I 2018 ble Kuczynski den første sittende presidenten som måtte gå av på grunn av Odebrecht-skandalen. Selskapet er beskyldt for å avbetalt nærmere 800 millioner dollar i bestikkelser i et titall land over flere år for å bli tildelt byggekontrakter.