Luftangrep mot Libyas hovedstad

Libyas hovedstad Tripoli ble utsatt for flyangrep lørdag kveld. Beboerne kunne høre kraftige eksplosjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke kjent nøyaktig hvor i den libyske hovedstaden angrepet skjedde, men flydur og kraftige eksplosjoner kunne høres i byen mellom klokken 23 og midnatt.

– Vi hører langvarig uavbrutt skyting fra maskingeværer og luftvernkanoner, i tillegg til enkelte flyangrep, men vi vet ikke nøyaktig hvor, sier en kvinne som bor i byen, til nyhetsbyrået AFP.

– På Facebook sier folk at de som bor i nærheten av militærforlegninger eller steder der væpnede grupper har tilhold, bør forlate huset. Men vi er redd for å gå ute i gatene så sent om kvelden, forteller kvinnen.

Styrker som støtter den FN-anerkjente regjeringen i Tripoli har de siste ukene kjempet mot angripere under krigsherren Khalifa Haftars kommando. Sistnevnte innledet 4. april en offensiv for å erobre hovedstaden. Den internasjonale Røde Kors-komiteen har advart og sagt at boligområder i hovedstaden er blitt til slagmark i kampen om byen.

Minst 278 mennesker er drept og over 2.300 såret, ifølge Verdens helseorganisasjon. FN sier over 35.000 er revet fra hus og hjem som følge av kampene.

Personvernpolicy