Gule vester demonstrerte i Frankrike igjen

Gule vester-aktivister demonstrerte i Paris lørdag, for 24. lørdag på rad. Foto: AP / NTB scanpix
Gule vester-aktivister demonstrerte i Paris lørdag, for 24. lørdag på rad. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

For 24. helg på rad demonstrerte gule vester-aktivister i Frankrike. Mens det gikk rolig for seg i Paris, brukte politiet tåregass mot demonstranter i Strasbourg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Om lag 2.000 gule vester-aktivister protesterte i Strasbourg. Da de gikk mot EU-parlamentet, skjøt politiet tåregassgranater mot demonstrantene for å stanse dem.

Det førte til sammenstøt mellom demonstranter og politi, og 26 personer ble pågrepet, ifølge TV-stasjonen BFM.

I Paris gikk det imidlertid roligere for seg, noe det ikke alltid har gjort under tidligere demonstrasjoner. Flere ganger det siste halvåret har det vært voldsomme sammenstøt mellom demonstranter og politi, og biler og bygninger har blitt satt i brann mens butikker har blitt plyndret.

Men denne lørdagen gikk protestaksjonen uten problemer. Noen tusen demonstranter ikledd gule refleksvester gikk gjennom gatene i Paris mens de protesterte mot president Emmanuel Macron og hans økonomiske reformer.

Tidligere denne uken holdt Macron en tale der han la fram sin reformpakke som ifølge ham selv er basert på innspillene, som kom under den nasjonale dialogen, som han selv tok initiativ til.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Macron vil ha økt desentralisering, mulighet for flere folkeavstemninger og lavere skatter, men han understreket samtidig at franskmenn må jobbe mer for å finansiere skattekuttene. Han ville heller ikke gå tilbake på den upopulære avgjørelsen om å fjerne formuesskatt.

Gule vester-bevegelsen var lite fornøyd med Macrons reformer, noe de også ga uttrykk for under lørdagens demonstrasjoner.