Amerikanske sanksjoner mot Venezuelas utenriksminister

Artikkelen fortsetter under annonsen

Venezuelas utenriksminister og en dommer er ført opp på USAs sanksjonsliste mot det søramerikanske landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs finansdepartementet kunngjorde fredag at utenriksminister Jorge Arreaza og dommer Carol Bealexis Padilla de Arretureta nå er en del av sanksjonene som er innført for å legge press på president Nicolás Maduro og hans regime.

– USA vil ikke stå og se på at Maduros illegitime styre sulter det venezuelanske folket og fratar det rikdommen, menneskeligheten og retten til demokrati, sier USAs finansminister Steven Mnuchin.

Amerikanerne har lenge presset på for å få Maduro til å gå av. De har beskyldt ham for å slå hardt ned på opposisjonen mens landet er inne i en dyp økonomisk og humanitær krise. USA har blant annet gått etter Venezuelas olje- og gassektor for å stanse pengestrømmen til Maduros regjering.

USA er ett av rundt 50 land som støtter opposisjonsleder Juan Guaidó, som med støtte fra nasjonalforsamlingen, der han er leder, utropte seg selv til overgangspresident med støtte i landets grunnlov. Opposisjonen beskylder Maduros styre for å være lovstridig etter at han i mai i fjor vant et valg som ble boikottet av det meste av opposisjonen.