Buttigieg sier nei til lobbyistpenger

Ordfører og presidentkandidat Pete Buttigieg sier han ikke vil ta imot penger fra folk som driver lobby virksomhet på føderalt nivå. Arkivfoto: Charlie Neibergall / AP / NTB scanpix
Ordfører og presidentkandidat Pete Buttigieg sier han ikke vil ta imot penger fra folk som driver lobby virksomhet på føderalt nivå. Arkivfoto: Charlie Neibergall / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den demokratiske presidentkandidaten Pete Buttigieg vil ikke lenger ta imot pengebidrag fra lobbyister på føderalt nivå.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Buttigieg, som er ordfører i South Bend i delstaten Indiana, vil også gi tilbake rundt 30.000 dollar han har fått i valgkampstøtte fra 39 lobbyister, opplyser valgkampsjefen hans i en pressemelding. I tillegg slutter Steve Elmendorf, en lobbyist som blant annet har representert Amazon og Facebook, som pengeinnsamler for Buttigieg.

Ordføreren, som er homofil og tidligere offiser i forsvaret, har fått mye oppmerksomhet blant demokratene som ønsker å utfordre president Donald Trump halvannet år. Buttigieg har skapt mye interesse blant folk som vil gi penger til valgkampen.

En annen som er populær blant giverne er tidligere visepresident Joe Biden. Han er den foreløpig siste som har meldt seg på i nominasjonskampen og erklærte formelt sitt kandidatur torsdag. Biden var visepresident under Barack Obama og har en høy stjerne i partiet. Han er den av demokratene i denne runden som har samlet inn mest penger i løpet av sitt første døgn som kandidat.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredag opplyste Bidens valgkampapparat at det kom inn 6,3 millioner dollar i løpet av 24 timer. Beløpet tilsvarer snaut 55 millioner kroner. Gjennomsnittsbidraget var på 41 dollar, og 61 prosent av pengene kom fra nye givere.

Beto O'Rourke fra Texas samlet inn 6,2 millioner dollar på sitt første døgn, mens Bernie Sanders var tredje best med 5,9 millioner.