Musk inngikk avtale med finanstilsyn etter Twitter-trøbbel

Tesla-sjef Elon Musk må heretter sjekke med en advokat før han skriver noe på Twitter som kan påvirke elbilprodusentens aksjekurs. Foto: Richard Drew / AP / NTB scanpix
Tesla-sjef Elon Musk må heretter sjekke med en advokat før han skriver noe på Twitter som kan påvirke elbilprodusentens aksjekurs. Foto: Richard Drew / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tesla-sjef Elon Musk har inngått en avtale med det amerikanske finanstilsynet etter Twitter-meldingene som skaffet ham problemer i februar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sjefen for den kjente elbilprodusenten havet i trøbbel etter at tilsynet mente han brøt en tidligere avtale om at han ikke skulle legge ut villedende informasjon om selskapet på Twitter. Finanstilsynet sa i februar at nye meldinger fra Musk brøt den tinglyste avtalen og at han dermed viste ringeakt for retten.

I en ny avtale har Tesla-sjefen gått med på at han ikke alene kan sende ut informasjon som kan påvirke selskapets aksjekurs. Det inkluderer informasjon om produksjonsplaner og mulige sammenslåinger eller overtakelser. Dersom han skal sende ut slike opplysninger, må han første forhøre seg med en advokat med ekspertise på det aktuelle området.

Avtalen mellom Musk og tilsynet må godkjennes av en dommer før den er gyldig.