Weinsteins voldtektssak utsatt igjen

Fredag møtte Harvey Weinstein i et forberedende møte før voldtektssaken mot ham kommer opp for retten. Dommeren besluttet å utsette rettssaken til september. 
 Foto: Richard Drew / AP / NTB scanpix
Fredag møtte Harvey Weinstein i et forberedende møte før voldtektssaken mot ham kommer opp for retten. Dommeren besluttet å utsette rettssaken til september. Foto: Richard Drew / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Rettssaken mot den voldtektstiltalte filmmogulen Harvey Weinstein er utsatt til 9. september.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saken mot Weinstein ble tidligere i våres utsatt og skulle etter planen kommet opp for retten 6. mai. Fredag bestemte imidlertid en dommer å utsette saken på nytt, med ytterligere fire måneder.

Avgjørelsen kom i et lukket rettsmøte i New York. Møtet handlet i hovedsak om vitneførselen i saken, der Weinstein er tiltalt for voldtekt av en kvinne i 2013 og et overgrep mot en annen kvinne i 2006. Weinstein risikerer livstid i fengsel.

Da metoo-kampanjen skjøt fart, var Weinstein en av dem som ble beskyldt for en rekke tilfeller av trakassering og overgrep. Over 70 kvinner i Hollywood-miljøet har kommet med anklager mot ham. Påtalemyndigheten vil at dommeren skal la flere av disse kvinnene vitne i saken. Aktoratet ønsker å vise et mønster av overgrep mot kvinner fra den mektige filmprodusentens side.

Forrige gang saken ble utsatt skyldtes det store utskiftinger blant Weinsteins forsvarere. Saken er ventet å vare i ti uker.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden