Israel ber borgere forlate Sri Lanka

Myndighetene i Israel ber israelere på reise på Sri Lanka om å forlate landet på grunn av sikkerhetssituasjonen og faren for nye terrorangrep.

Srilankiske soldater holder vakt utenfor St. Anthony-kirken i Colombo på Sri Lanka torsdag. Foto: Eranga Jayawardena / AP / NTB scanpix
Srilankiske soldater holder vakt utenfor St. Anthony-kirken i Colombo på Sri Lanka torsdag. Foto: Eranga Jayawardena / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oppfordringen fra Israels antiterrorbyrå begrunnes med en «hevet konkret trussel» i kjølvannet av terrorangrepene som krevde nesten 360 menneskeliv første påskedag.

Det nye reiserådet ble utstedt torsdag etter konsultasjoner med tjenestemenn fra sikkerhetstjenestene og utenriksdepartementet.

Advarselen kommer «i lys av den forverrede sikkerhetssituasjonen og frykten for at hendelsene ennå ikke er over, eller at det er en mulighet for gjentakelse i nær fremtid», opplyser israelske myndigheter.

Tusenvis av srilankiske soldater deltar i myndighetenes jakt på mistenkte etter at minst sju selvmordsbombere sprengte seg i koordinerte aksjoner på Sri Lanka søndag. Over 70 personer er pågrepet, og strenge sikkerhetstiltak er innført.