Ny syklon på vei mot Mosambik

Landsbyen Bopira i Mosambik ble rammet av syklonen Idai i forrige måned. Nå er et nytt kraftig uvær på vei mot det afrikanske landet. Foto: Cara Anna / AP / NTB scanpix
Landsbyen Bopira i Mosambik ble rammet av syklonen Idai i forrige måned. Nå er et nytt kraftig uvær på vei mot det afrikanske landet. Foto: Cara Anna / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En ny, kraftig syklon er på vei mot Mosambik, bare halvannen måned etter at store områder i landet ble rasert av uværet Idai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ventes at syklonen Kenneth vil treffe kysten nord i det afrikanske landet torsdag eller natt til fredag. Det er risiko for kraftig regn og flom både i Mosambik og nabolandet Tanzania.

Røde Kors er særlig bekymret for konsekvensene i områder som fortsatt er sterkt berørt av ødeleggelsene under syklonen Idai. Den rammet Mosambik, Zimbabwe og Malawi i midten av mars.

Over tusen mennesker mistet livet, og de materielle ødeleggelsene var svært omfattende. FN beskrev Idai som en av de verste værkatastrofene i Afrikas historie.

Idai var mye kraftigere og mer langvarig enn uvær pleier å være i denne delen av Afrika. FNs generalsekretær António Guterres knyttet syklonen til endringene i klimaet.