Prins William besøker New Zealand

Prins William (til høyre) sammen med New Zealands statsminister Jacinda Ardern på en minnegudstjeneste for de falne i første verdenskrig. Foto: Brett Phibbs / SNPA / AP / NTB scanpix
Prins William (til høyre) sammen med New Zealands statsminister Jacinda Ardern på en minnegudstjeneste for de falne i første verdenskrig. Foto: Brett Phibbs / SNPA / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Britiske prins William kom torsdag til New Zealand der han skal møte overlevende etter moskeangrepene i Christchurch og hedre falne i første verdenskrig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den britiske arveprinsen ankom øynasjonen på den andre siden av jorden torsdag. 25. april er kjent som ANZAC Day i Australia og New Zealand og er en viktig merkedag for nasjonal tilhørighet og for å hedre dem som falt i første verdenskrig. Dagen er årsdagen for landsettingen i Gallipoli, der soldater fra de to landene – ANZAC står for Australia and New Zealand Army Corps – under britisk ledelse led et katastrofalt nederlag mot tyrkiske styrker i 1915.

I tillegg til å delta på en minnegudstjeneste for de over 10.000 som ble drept i Tyrkia for over 100 år siden, skal hertugen av Cambridge også møte overlevende etter angrepene mot to moskeer i Christchurch 15. mars. Prinsen skal også møte lokale muslimske ledere og medlemmer av nødetatene som rykket ut til terrorangrepene der 50 mennesker ble skutt og drept.

William er nummer to i den britiske arverekken etter sin far. Bestemoren, dronning Elizabeth II, er formelt statsoverhode på New Zealand. Landet er en tidligere britisk koloni og er i dag en del av Samveldet.