Ambassadøren overleverte kondolanseprotokoll til Maren Uelands foreldre

Mor til Maren Ueland, Irene Ueland, tar imot en kondolanseprotokoll fra den marokkanske befolkningen. Ambassadør Lamia Radi overrekker protokollen med ordfører Reinert Kverneland til stede. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Mor til Maren Ueland, Irene Ueland, tar imot en kondolanseprotokoll fra den marokkanske befolkningen. Ambassadør Lamia Radi overrekker protokollen med ordfører Reinert Kverneland til stede. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Foreldrene til Maren Ueland, som ble drept da hun ferierte i Marokko i fjor, fikk onsdag overlevert en kondolanseprotokoll av den marokkanske ambassadøren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da omstendighetene rundt dobbeltdrapet ble kjent, reagerte marokkanere med å sende sympatierklæringer og uttrykk for sjokk, sinne og sorg i sosiale medier.

Også Utenriksdepartementet har fått henvendelser på epost og i sosiale medier fra vanlige marokkanere.

Onsdag ettermiddag var ambassadøren var hos Uelands foreldre på Bryne i Rogaland for å overrekke de kondolanseprotokollen fra den marokkanske befolkningen.

Norske Maren Ueland (28) og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) ble funnet drept nær landsbyen Imlil i Atlasfjellene i Marokko mandag 17. desember i fjor. De to var på en måned lang reise og var erfarne friluftslivsfolk. Begge studerte ved Universitetet i Sørøst-Norge i Bø i Telemark.

Etterforskningen skal ha avdekket at drapsmennene var inspirert av terrorhandlinger begått av IS, men at det ikke skal ha vært noen kontakt mellom dem og gruppen i Syria og Irak.

Rettssaken kommer opp for en domstol i Rabat i Marokko 2. mai. Til sammen skal 24 menn være tiltalt for terrorisme og drap.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden