Krav om å slette stemmer i Istanbul-valg avvist

Tyrkias valgkommisjon avviser regjeringspartiet AKPs krav om å slette 14.000 stemmer i lokalvalget i Istanbul. AKP tapte valget i landets største by.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

AKP leverte inn en liste med navn på 14.712 offentlige tjenestemenn og krav om at stemmene deres skulle strykes. Dette var offentlig ansatte som har blitt oppsagt i kjølvannet av kuppforsøket sommeren 2016. Dersom valgkommisjonen hadde tatt kravet til følge, kunne det endret utfallet av valget i Istanbul. AKP tapte kampen mot opposisjonspartiet CHP om ordførervervet med omtrent 14.000 stemmer.

AKP har også kommet med påstander om valgfusk og krav om annullering av valget 31. mars og nyvalg i Tyrkias største by. Valgkommisjonen har ikke tatt en avgjørelse om dette ennå. Tirsdag godkjente kommisjonen et annet AKP-krav om å granske over 40.000 velgere og flere medlemmer av lokale valgkomiteer.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden