«Marsskjelv» kan være registrert for første gang

Under skjoldet til romfartøyet Insight ligger instrumentet som har oppdaget det som kan være tidenes første kjente «marsskjelv». Foto: NASA / JPL-Caltech / AP / NTB scanpix
Under skjoldet til romfartøyet Insight ligger instrumentet som har oppdaget det som kan være tidenes første kjente «marsskjelv». Foto: NASA / JPL-Caltech / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En romsonde har for første gang registrert det som trolig er et «marsskjelv», et jordskjelv på vår røde naboplanet Mars.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er første gang et jordskjelv er registrert på en annen planet, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Ifølge et NASA-laboratorium tilsvarte rystelsene et jordskjelv med styrke 2,5.

Vibrasjonene ble plukket opp av sonden Seis, som kom til Mars med NASAs romfartøy Insight. Sondens oppgave er nettopp å måle vibrasjoner på Mars' overflate – enten de skyldes vær, meteorittnedslag eller aktivitet i planetens indre.

Forskerne håper Seis kan skaffe dem informasjon som kan gi et bedre bilde av hvordan den røde planeten ble dannet for flere milliarder år siden.

Les også:

NASA forbereder Mars-ekspedisjon med mus

Slik vil vi kunne gjøre månen beboelig for mennesker

Nye analyser viser metangass på Mars

VIDEO: Historisk opptak gjort i desember: For første gang kan du høre lydene av Mars:

VIDEO: Hvorfor uttaler vi Mars og mars forskjellig?

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært