Alvorlig skogbrann i Skåne – flere evakueres

Med hjelp av traktor och gjødseltank dynkes veiene i skånske Hästveda. En skogbrann raser i Hässleholms kommune og flere bolighus er evakuert. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB scanpix
Med hjelp av traktor och gjødseltank dynkes veiene i skånske Hästveda. En skogbrann raser i Hässleholms kommune og flere bolighus er evakuert. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En svært alvorlig skogbrann herjer i Hässleholms kommune sør i Sverige. Hittil er 47 personer fra fire ulike områder evakuert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannen i Skåne startet ved 11-tiden tirsdag formiddag og er en av mange i Sverige. Flere hus har allerede tatt fyr, og folk som bor i området, er blitt tvunget til å evakuere.

Det er også meldt om skogbrann ved Landvetter utenfor Göteborg. Den er ifølge Göteborgs-Posten ikke under kontroll.

Også ved Markaryd i Småland, utenfor Hunnebostrand i Bohuslän, i Norrköping og i Östergötland brenner det tirsdag kveld.

Brannen i Hässleholm er imidlertid den alvorligste, og tirsdag kveld raste den i et 800 hektar stort område. Fire helikoptre har vannbombet brannen, men ved 21-tiden ble innsatsen avbrutt.

Brannmannskap forsøker å holde brannen innringet, samtidig som de håpet på mer luftfuktighet i løpet av natten. Lokalbefolkningen har også stilt opp, Flere bønder har fylt gjødseltankene på traktorene sine med vann, som de bruker for å fukte veikantene.

Kraftig vind er imidlertid fortsatt et problem.

Sveriges meteorologiske och hydrologiska institut advarer for høy brannrisiko i hele Götaland og Svealand de nærmeste dagene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden