Myanmars Høyesterett avviser journalisters anke

Dommen på sju års fengsel mot Kyaw Soe Oo (til venstre) og Wa Lone blir stående etter at høyesterett har avvist de to journalistenes anke. Arkivfoto: Thein Zaw / AP / NTB scanpix
Dommen på sju års fengsel mot Kyaw Soe Oo (til venstre) og Wa Lone blir stående etter at høyesterett har avvist de to journalistenes anke. Arkivfoto: Thein Zaw / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Myanmars øverste domstol har avvist anken fra to journalister som er dømt til sju års fengsels for å rapportere om hærens brutale innsats mot rohingyaene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyesterett har ikke gitt noen begrunnelse for sin konklusjon. Dommen mot de to Reuters-journalistene Wa Lone og Kyaw Soe Oo blir dermed stående. Tidligere denne måneden ble de to hedret med en Pulitzerpris for internasjonalt reportasjearbeid. Prisen regnes som verdens mest prestisjetunge og anerkjente journalistpris.

De to journalistene ble pågrepet i desember 2017 og dømt i september i fjor. De var anklaget for å være i ulovlig besittelse av offisielle dokumenter, i strid med en lov fra kolonitiden om statshemmeligheter. Journalistene har avvist anklagene og hevder politiet har fabrikkert saken mot dem.

Internasjonale menneskerettighetsgrupper, pressefrihetsorganisasjoner, FN-eksperter og en rekke regjeringer har fordømt dommen som urettferdig og et angrep på pressefriheten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden