Savnet helikoptermannskap funnet i god behold på New Zealand

Mannskapet på et redningshelikopter som styrtet på vei til et oppdrag utenfor New Zealand, er funnet i live på en avsidesliggende øy.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Besetningen på tre var mandag kveld på vei til en fiskebåt for å forsøke å hente en eller flere personer som trengte behandling på sykehus. Klokken 19.37 forsvant helikopteret fra radaren og søk med Orion-fly gjennom natten var nytteløst. Tirsdag fant en fiskebåt en dør fra helikopteret.

Redningsleder Kevin Banaghan ved landets hovedredningssentral sier besetningsmedlemmene ble observert tirsdag på den avsidesliggende og ubebodde Aucklandøya. De gikk da på stranden på øya og var ikledd overlevingsdrakter. Aucklandøya er en del av en liten subantarktisk øygruppe med samme navn og ligger rundt 500 kilometer sør for Invercargill der helikopteret tok av fra.

Banaghan sier detaljene om hva som har skjedd foreløpig ikke er avklart, men legger til at det er gode nyheter at saken får en lykkelig utgang.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært