Elleve døde etter jordskjelv på Filippinene

Redningsarbeidere bærer bort ett av ofrene for jordskjelvet. Flere mennesker er savnet og dødstallet kan stige ytterligere. Foto: Bullit Marquez / AP / NTB scanpix
Redningsarbeidere bærer bort ett av ofrene for jordskjelvet. Flere mennesker er savnet og dødstallet kan stige ytterligere. Foto: Bullit Marquez / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tallet på døde etter mandagens jordskjelv på Filippinene er oppe i elleve. Søket etter overlevende pågår for fullt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Provinsen Pampanga, nord for hovedstaden Manila ble hardest rammet av skjelvet, som ulike kilder gir en styrke på mellom 6,1 og 6,3.

Fem personer døde da et supermarked kollapset i byen Porac, drøyt åtte mil nord for Manila. Tre andre personer døde da andre bygninger og strukturer raste sammen i Porac. I en annen by døde en 56 år gammel kvinne og hennes 7 år gamle barnebarn da en vegg raste over dem. I San Marcelino mistet en seksåring livet i et jordskred utløst av skjelvet.

24 mennesker er fortsatt savnet, de fleste av dem i forbindelse med supermarkedet som kollapset. Det pågår en kamp mot klokken i håp om å finne og grave fram så mange overlevende som mulig.

Dødstallene kan stige etter hvert som myndigheten for oversikt over eventuelle skader i avsidesliggende landsbyer i regionen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden