30 års fengsel for drap på journalist i Bulgaria

Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann er dømt til 30 års fengsel for å ha voldtatt og drept den bulgarske TV-journalisten Viktoria Marinova i fjor høst.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

21 år gamle Severin Krassimirov erklærte seg skyldig og ba om en rask avgjørelse da han møtte i retten i byen Ruse nord i landet. Krassimirov ankom domstolen i håndjern og under streng bevoktning mandag.

Liket av Marinova ble funnet i nærheten av elven Donau, som renner gjennom Ruse, 6. oktober i fjor. Etterforskningen viste at hun var voldtatt og slått i hodet før hun ble kvalt. Politiet mener Krassimirov handlet alene.

Den 30 år gamle journalisten og ledet et nyhetsprogram på en lokal TV-stasjon i Ruse. Sammen med gravejournalister tok hun for seg påstander om triksing med EU-midler, og et program om en togulykke med dødelig utgang var på trappene da hun ble drept.

Krassimirov flyktet til Tyskland, der han ble pågrepet og utlevert til Bulgaria en uke etter drapet. Ved å erklære seg skyldig unngikk 21-åringen lovens strengeste straff, som er livstid i fengsel. Han har 15 dager på seg til å levere en eventuell anke.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Marinova var den tredje journalisten som ble drept i et EU-land på mindre enn ett år. De andre var Daphne Caruana Galizia fra Malta, og Jan Kuciak fra Slovakia, som ble drept sammen med sin forlovede. I påsken ble nordirske Lyra McKee skutt og drept mens hun dekket opptøyer i byen Derry. Politiet tror hun ble truffet av noen som skjøt mot politifolk på stedet.