Forlenget fengsling for Chelsea Manning

En føderal dommer avviste å løslate Chelsea Manning, som nekter å vitne i en hemmelig etterforskning av WikiLeaks, der grunnlegger Julian Assange er tiltalt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Manning ble fengslet i mars for å ha vist ringeakt for retten da hun nektet å vitne for en storjury. Hun begrunnet dette med at hun mener ordningen er urettferdig og brukt til å forfølge aktivister. Dommerne som vurderte anken hennes, sier i sin kjennelse at Manning ikke klarte å godtgjøre misbruk av storjury-ordningen.

Avvisningen av anken innebærer at Manning blir sittende i varetekt til hun enten ombestemmer seg og vitner, eller til storjuryen er ferdig med sin granskning. Kjennelsen mot Manning kommer elleve dager etter at tidligere hemmelige tiltalepunkter mot WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange ble offentliggjort. Det skjedde etter at Assange ble pågrepet i London da Ecuador trakk tilbake beskyttelsen landet hadde gitt ham. Assange søkte tilflukt i Ecuadors ambassade for sju år siden for å unngå straffeforfølgelse og en mulig utlevering til USA.

Manning, som tidligere gikk under navnet Bradley, ble kjent da hun stjal omfattende mengder med hemmeligstemplet materiale fra det amerikanske forsvaret og diplomatiet. Materialet ga hun til WikiLeaks, som publiserte det på nettet. For dette ble Manning dømt til 35 år i fengsel, men i 2017 reduserte president Barack Obama straffen, og Manning ble løslatt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden