Algeries rikeste mann pågrepet

Demonstrantene i Algerie gir seg ikke og krever at Bouteflikas allierte også gir fra seg makten. Overgangspresidenten har lovet nytt presidentvalg 4. juli. Bildet er fra fredagens protest i Alger. Foto: Toufik Doudou / AP / NTB scanpix
Demonstrantene i Algerie gir seg ikke og krever at Bouteflikas allierte også gir fra seg makten. Overgangspresidenten har lovet nytt presidentvalg 4. juli. Bildet er fra fredagens protest i Alger. Foto: Toufik Doudou / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Politiet i Algerie har pågrepet landets rikeste mann, samt fire næringslivstopper som har bånd til den avsatte presidenten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fem anklages for korrupsjon, melder statlig TV mandag. Blant dem er Issad Rebrab, som er sjef for Algeries største privateide konsern Cevital.

Ifølge magasinet Forbes er Rebrab god for nesten 29 milliarder kroner. Han regnes som Algeries rikeste mann og den sjette rikeste i Afrika. Han benekter anklagene.

Pågripelsene inngår i en korrupsjonsetterforskning som omfatter rundt 50 forretningsmenn. Samtlige er ilagt forbud mot å reise ut av det nordafrikanske landet.

En folkeoppstand brøt ut i Algerie i midten av februar og tvang president Abdelaziz Bouteflika til å gå av i april, etter 20 år ved makten. Demonstrasjonene har fortsatt siden, med krav om at Bouteflikas allierte går av. Folk protesterer også mot massiv korrupsjon, og myndighetene forsøker nå å vise at de tar bekymringene på alvor.

Politiet pågrep Rebrab mandag morgen. Han er mistenkt for å ha kommet med «falske uttalelser om overføring av penger til og fra utlandet», ifølge statlig TV.

Rebrab er grunnlegger av Cevital, et selskap som har 12.000 ansatte og driver med elektronikk, stål og matvarer. Cevital eier dessuten et av verdens største sukkerraffinerier, ifølge Forbes.

De fire andre som er pågrepet, er forretningsmenn fra den mektige Kouninef-familien. De fire brødrene er pågrepet i forbindelse med etterforskning av brudd på statlige kontrakter, ifølge statlige medier.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden