WHO: Over 30.000 fordrevet av kampene rundt Tripoli

Artikkelen fortsetter under annonsen

Over 30.000 mennesker er fordrevet på grunn av kampene som pågår rundt den libyske hovedstaden Tripoli, opplyser Verdens helseorganisasjon (WHO).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kampen om Tripoli har pågått siden begynnelsen av måneden. Minst 227 mennesker er drept, og 1.128 er såret, skriver WHO Libya på Twitter.

For to og en halv uke siden innledet krigsherren Khalifa Haftar og hans militsgruppe, Libyas nasjonalarmé (LN), en offensiv for å innta hovedstaden, som kontrolleres av den FN-støttede samlingsregjeringen i landet. Opptrappingen har ført til frykt for en forverring av konflikten i Libya, der flere grupper kjemper om makten og ingen regjering eller militærstyrke har kontroll over hele landet.

Det har vært harde kamper utenfor tripoli, og søndag kunne man flere steder høre kraftige eksplosjoner, som trolig skyldtes luftangrep. Det har ikke kommet noen tall på drepte eller sårede.

Flyplassen Mitiga øst for byen var stengt i noen timer da det sto på som verst søndag. Mitiga er den eneste fungerende flyplassen i hovedstadsområdet etter at hovedflyplassen ble ødelagt i 2014.