Tyrkisk opposisjonsleder angrepet

CHP-leder Kemal Kilicdaroglu fikk minst to slag i hodet da flere i folkemengden gikk til angrep på opposisjonslederen under en soldatbegravelse. Foto: DHA / AP / NTB scanpix
CHP-leder Kemal Kilicdaroglu fikk minst to slag i hodet da flere i folkemengden gikk til angrep på opposisjonslederen under en soldatbegravelse. Foto: DHA / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Lederen for det tyrkiske opposisjonspartiet CHP ble angrepet da han deltok i en begravelse i hovedstaden Ankara søndag, opplyser partiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En video av hendelsen viser hvordan partileder Kemal Kilicdaroglu ble slått i hodet minst to ganger da en gruppe mennesker gikk løs på ham med knyttneveslag. Sikkerhetsvakter kom til unnsetning og førte Kilicdaroglu bort fra stedet. Det er uklart om CHP-lederen ble skadd i angrepet.

Personene som gikk til angrep protesterte mot at Kilicdaroglu deltok ved begravelsen til en tyrkisk soldat som ble drept i kamp med den kurdiske geriljagruppen PKK. Tyrkiske nasjonalister og regjeringens støttespillere har beskyldt CHP for å samarbeide med det prokurdiske partiet HDP (Kurdistans demokratiske folkeparti).

CHP vant lokalvalget i Istanbul i slutten av forrige måned, noe som anses som et stort tap for president Recep Tayyip Erdogan og hans regjeringsparti AKP. AKP har klaget på valgresultat og krever nyvalg i Tyrkias største by.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden