KKK-leder drept i USA – kona dømt til livstid

Malissa Ancona er dømt for å ha drept ektemannen sin, som var leder i Ku Klux Klan. Foto: St. François County Sherrif's Department via AP / NTB scanpix
Malissa Ancona er dømt for å ha drept ektemannen sin, som var leder i Ku Klux Klan. Foto: St. François County Sherrif's Department via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En kvinne er dømt til livstid i fengsel for å ha drept sin ektemann, en leder i Ku Klux Klan, i delstaten Missouri i USA. Også sønnen er tiltalt i saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Malissa Ancona fikk dommen sin fredag etter å ha sagt seg skyldig i forsettlig drap etter at hun inngikk en avtale med påtalemyndigheten.

Hun meldte ektemannen Frank Ancona Jr. savnet i februar 2017, kort tid etter at han ba om skilsmisse. Han var leder i den høyreekstreme organisasjonen Ku Klux Klan – en såkalt Imperial Wizard.

Liket hans ble funnet i en elv ved Farmington få dager senere. Ancona endret historien sin og hevdet sønnen begikk drapet, men har siden erkjent at hun skjøt ektemannen to ganger.

Sønnen er imidlertid fortsatt tiltalt i saken. Hans drapsdømte mor sa fredag at sønnen ikke sto bak skytingen, men at han hjalp henne med å fjerne liket og annet bevis.