Warren krever Trump stilt for riksrett

Senator Elizabeth Warren krever at president Donald Trump stilles for riksrett på bakgrunn av opplysningene som kommer fram i spesialetterforsker Robert Muellers rapport. Foto: AP / NTB scanpix
Senator Elizabeth Warren krever at president Donald Trump stilles for riksrett på bakgrunn av opplysningene som kommer fram i spesialetterforsker Robert Muellers rapport. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Senator Elizabeth Warren, som håper å bli demokratenes presidentkandidat, krever at president Donald Trump stilles for riksrett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 69 år gamle senatoren fra Massachusetts er den første av dem som har meldt seg på i kappløpet om å bli demokratenes presidentkandidat som åpent tar til orde for å stille Trump for riksrett på bakgrunn av det spesialetterforsker Robert Mueller har avdekket.

Warren ber Representantenes hus i Kongressen innlede prosessen med å forberede en riksrettssak mot presidenten.

– Mueller-rapporten bringer fakta som viser at en fiendtlig innstilt utenlandsk regjering angrep valget i 2016 for å bistå Donald Trump og at Donald Trump takknemlig tok imot denne hjelpen, skriver Elizabeth Warren på Twitter.

– Da han var valgt, forsøkte Donald Trump å hindre etterforskningen av dette angrepet, fortsetter hun.

Les også: Strid om hva Mueller-rapporten forteller om Trump

Muellers 448 sider lange rapporten slår fast at Russland forsøkte å påvirke valgutfallet i Trumps favør, men konkluderer med at det ikke foreligger beviser for at Trump selv eller noen i hans valgkampstab medvirket aktivt til dette.

Rapporten dokumenterer imidlertid ti tilfeller der Trump skal ha forsøkt å hindre etterforskningen av den angivelige kontakten med Russland.

USAs justisminister William Barr offentliggjorde torsdag en sladdet versjon av Muellers rapport, men rettsutvalget i Senatet stevnet fredag USAs justisdepartement med krav om tilgang til en usladdet versjon samt underlagsmaterialet innen 1. mai.

Les også: Trump sier han kunne sparket alle i Russland-etterforskningen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært