EU fordømmer drap på journalist i Nord-Irland

EU-kommisjonen fordømmer opptøyene i Nord-Irland hvor en kvinnelig journalist ble skutt. Hun døde av skadene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– VI har sett beretningene i medier om den grufulle hendelsen i Nord-Irland i går, som førte til at en journalist døde. Vi fordømmer denne formen for vold og er sikre på at britiske myndigheter vil bringe på det rene de nøyaktige omstendighetene for denne tragiske hendelsen, sier en talsperson for EU-kommisjonen.

Sent torsdag kveld brøt det ut opptøyer der flere skudd ble avfyrt i Derry i Nord-Irland. Den 29 år gamle kvinnelige journalisten Lyra McKee ble truffet av skudd. Hun ble tatt med til sykehus, men døde av skadene.

Politiet mener utbrytergruppen Nye IRA står bak opptøyene.

Personvernpolicy