Egyptere stemmer over grunnlovsendring som lar Sisi sitte til 2030

Den foreslåtte endringen vil gjøre at president Abdel Fattah al-Sisi kan sitte til 2030. Foto: Fethi Belaid / AP / NTB scanpix
Den foreslåtte endringen vil gjøre at president Abdel Fattah al-Sisi kan sitte til 2030. Foto: Fethi Belaid / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Egyptere som bor i utlandet stemte fredag over om grunnloven skal endres for å utvide presidentperioden. Endringen gjør at president al-Sisi kan sitte til 2030.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Egyptere som bor i utlandet, stemte fredag ved en rekke ambassader for å avgi sine stemmer. Lørdag starter folkeavstemningen i Egypt. Det er satt av tre dager til å stemme for å sikre at så mange som mulig deltar.

Forslaget er en del av en rekke grunnlovsreformer som er fremmet av en parlamentarisk blokk som er lojale mot president Abdel Fattah al-Sisi. Opposisjonen har oppfordret egyptere til å stemme nei til endringsforslaget.

Sisi, som var general og landets forsvarssjef, tok makten i Egypt i et militærkupp i 2013 da daværende president Mohamed Mursi ble styrtet. Året etter, i 2014, ble han valgt som president. Han ble gjenvalgt i 2018 med over 97 prosent av stemmene.

Presidenten har fått sterk kritikk internasjonalt for å slå hardt ned mot dissidenter og andre som protesterer mot hans regime.

Personvernpolicy