Ecuadors eks-utenriksminister anklages for oppvigleri og kobles til WikiLeaks

Tidligere utenriksminister Ricard Patino i Ecuador anklages for oppvigleri for å ha oppfordret til motstand mot regjeringen. Han kobles også til WikiLeaks.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsadvokaten har begjært ham pågrepet, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Patino skal ha oppfordret til «voldsom motstand» mot den sittende regjeringen. Han kobles også til organisasjonen WikiLeaks. Organisasjonens grunnlegger, Julian Assange, ble forrige uke pågrepet i Ecuadors ambassade i London, etter at Ecuador trakk tilbake hans politiske asyl.

Ifølge statsadvokaten har Patino utført en rekke mistenkelige reiser ut av landet. Reisene sammenfaller med reiser som en pågrepet svensk programmerer og Assange-støttespiller har gjort. Blant annet skal de to ha besøkt Assange på ambassaden i London.

Den 36 år gamle svenske statsborgeren ble varetektsfengslet i Ecuador 13. april, mistenkt for å ha deltatt i en plan for å presse Ecuadors president i forbindelse med at han ikke lenger ville beskytte Julian Assange.

Patino antas å ha forlatt Ecuador. Han har tidligere nektet for anklagene om oppvigleri.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært