92-åring tiltalt for å ha vært SS-vakt i Tyskland

En 92 år gammel mann er tiltalt i Hamburg for å ha vært en SS-vakt som bidro til at 5.230 personer ble drept i en nazileir under andre verdenskrig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tiltalen mot mannen den tyske avisen Die Welt identifiserer som Bruno Dey, omhandler forbrytelser som ble begått ved konsentrasjonsleiren Stutthof, nær Gdansk i Polen.

Dey skal ha jobbet som SS-vakt mellom august 1944 til april 1945. 65.000 av de 110.000 fangene mistet livet. 92-åringen må møte opp i en domstol for mindreårige ettersom han var 17 da han jobbet der.

Påtalemyndigheten beskriver Dey var et «tannhjul i drapsmaskineriet» til nazistene. Ifølge Die Welt erkjenner Dey at han jobbet ved leiren, at han visste om gasskamrene og at han så utsultede mennesker, men hevder at han ikke er skyldig.

– Hvilken nytte ville det hatt? De hadde funnet noen andre, skal Dey ha svart på spørsmål om hvorfor han heller ikke ba om å kjempe ved fronten.

Naziregimet brukte innledningsvis Stutthof som en interneringsleir for polske fanger, men den ble senere også brukt til å samle jøder.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden