USA sender diplomat til Sudan som ny utsending

Taktfaste slagord som «makt til sivile» og «frihet, fred og rettferdighet» kunne høres torsdag kveld, og mange gjorde det klart at de kommer til å tilbringe natten utenfor hærens hovedkvarter. Foto: Salih Basheer / AP / NTB scanpix
Taktfaste slagord som «makt til sivile» og «frihet, fred og rettferdighet» kunne høres torsdag kveld, og mange gjorde det klart at de kommer til å tilbringe natten utenfor hærens hovedkvarter. Foto: Salih Basheer / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

USA kommer med forsiktig ros til militærjuntaen i Sudan etter deres beslutning om å løslate politiske fanger. En amerikansk diplomat er på vei til landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Makila James, en diplomat i det amerikanske utenriksdepartementet, reiser til Khartoum denne helgen.

Talsperson i departementet Morgan Ortagus sier at USAs tilnærming til Sudan avhenger av utviklingen i landet, men tilføyer at tiden ennå ikke er inne for å fjerne Sudan fra listen over land som sponser terror.

– Vi er oppmuntret av beslutningen om å løslate politiske fanger og oppheve portforbudet i Khartoum, legger Ortagus til.

Samtidig har tusenvis av demonstranter omringet hærens hovedkvarter i Sudans hovedstad Khartoum, én uke etter militærkuppet der president Omar al-Bashir ble styrtet. De krever gjeninnføring av sivilt styre i landet og nekter å forlate området før de har fått gjennomslag for sitt krav.

– Det sudanske folkets vilje er klart og tydelig: Det er på tide å bevege seg mot en overgangsregjering som er inkluderende og som respekterer menneskerettigheter, sier Ortagus.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden