Skrev «hjelp» i gjørma - her blir de reddet fra ødemarken

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et par ble sittende fast i gjørma i en nasjonalpark i Australia langt fra allfarvei. I et desperat håp om å bli reddet, skrev de «hjelp» i gjørma - så kom leteflyet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Da kjæresteparet Colen Nugit (20) og Shantelle Johnson (18) dro på fisketur i Keep River-nasjonalparken helt nord i Australia, gikk ikke turen helt som planlagt. Bilen deres satte seg fast i gjørma i et sumpområde, og til tross for flere iherdige forsøk, klarte de ikke å få løs bilen.

Vi prøvde å grave bilen løs, vi prøvde å legge ting under hjulene, men den rikket seg ikke , sa Johnson til australske ABC News.

Nasjonalparken Keep River er ifølge myndighetenes egne nettsider hjem til en stor mengde saltvannskrokodiller, så det anbefales ikke å oppholde seg i vannet i nasjonalparken.

Paret hadde sett flere krokodillespor i området før bilen satte seg fast, og var derfor redde for at de skulle få problemer med de store dyrene. Med på turen var også parets hundevalp, Ace. De var livredde for at den lille hunden skulle bli krokodillemat.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Krokodillene i dette området, de er ikke redde for mennesker, de er ikke redde for noe som helst. Alt er mat for dem , sa Nulgit til CNN.

Paret prøvde å sove den første natta i bilen sin, men til deres store skrekk, begynte vannet rundt dem å stige. De slepte med seg alle eiendelene sine 20-30 meter vekk fra vannet og krøllet seg sammen under et laken.

Les også: Påsketuren gikk ikke helt som planlagt: – Hun satt nok i andre tanker

Da sola sto opp dagen etter, hadde de ikke fått seg særlig med søvn. De hadde heller ikke med seg så mye mat, så det unge paret begynte å bli både sultne og bekymrede.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I tilfelle noen lette etter dem, skrev de «hjelp» i gjørma så de skulle være lettere å se fra lufta. Det store skiltet bidro til å redde livene deres.

– Hadde ikke paret gjort de tingene de gjorde, kunne dette vært en helt annen historie, sa politiet i Kununurra til ABC News.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg til å skrive på bakken, hadde paret på forhånd fortalt foreldre og venner hvor de skulle. Dermed ble de meldt savnet da de ikke kom hjem innen forventet tid.

Da de hørte flyet nærme seg, tente paret et bål. Det var bålet og bokstavene som gjorde at de endelig ble funnet etter 26 timer.

Jeg er bare takknemlig for at alle hjalp til med å lete etter oss, sier Nulgit til CNN. Til neste tur lover han å skaffe seg bergingsutstyr til bilen.

Se også: Robinson Crusoe Island - Den legendariske øya med det unike miljøvernet: