Ivanka Trump sier hun avviste farens forslag om toppjobb i Verdensbanken

I et intervju med AP ble presidentdatteren spurt om farens forslag om toppjobb i Verdensbanken. Se video.

Seniorrådgiver Ivanka Trump bekrefter at faren spurte om hun var interessert i å lede Verdensbanken – og at hun takket nei.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President Donald Trump sa nylig følgende til The Atlantic:

– Jeg vurderte også Ivanka til Verdensbanken. Hun ville vært fremragende der fordi hun er veldig god med tall, sa Trump.

I et intervju med nyhetsbyrået AP bekrefter Ivanka Trump at faren tok opp «spørsmålet» om den da ledige toppjobben med henne. Hun svarte at hun er «fornøyd med jobben» hun har i dag som seniorrådgiver i Det hvite hus.

Ivanka Trump deltok i utvelgelsesprosessen for den nye presidenten i Verdensbanken, David Malpass, som hun mener vil gjøre en «utrolig jobb».

Les også:

Trump setter av 100 millioner kroner til datterens kvinnefond

Avis: Ivanka Trump brukte privat epostkonto i regjeringssammenheng

«Blir mellom oss»

På spørsmål om faren har tilbudt henne andre toppjobber, svarer hun at det får bli mellom dem. Presidentens datter sier videre at hun ikke ser for seg at hun vil stille til valg i framtida.

– Jeg vurderte også Ivanka til Verdensbanken. Hun ville vært fremragende der fordi hun er veldig god med tall, sa Trump. REUTERS/Leah Millis Foto: Leah Millis / Reuters
– Jeg vurderte også Ivanka til Verdensbanken. Hun ville vært fremragende der fordi hun er veldig god med tall, sa Trump. REUTERS/Leah Millis Foto: Leah Millis / Reuters

Ivanka Trump ble intervjuet av AP under et besøk i Elfenbenskysten. Hun er på en fire dager lang reise i Afrika i forbindelse med den amerikanske regjeringens initiativ for å fremme kvinners deltakelse i arbeidslivet.

Les også: Ivanka Trump reagerer på støvsugande kunstverk

– Støtte og fremme kvinners rolle

– Jeg er veldig begeistret over å kunne fortsette mitt arbeid, som konkret handler om å støtte og fremme kvinners rolle på dette kontinentet og ellers, sier seniorrådgiveren.

Verdensbanken har 189 medlemsland og hovedkontor i Washington.

Institusjonen ble grunnlagt i 1944 for å stable krigsherjedes lands økonomier på beina igjen. Siden har Verdensbanken skiftet fokus for å bidra til utvikling i Afrika, Asia og Latin-Amerika.

Les også: Ivanka Trump legger ned klesmerke

Trump skal ha sagt at pornostjernen Stormy Daniels minner om hans egen datter Ivanka

VIDEO:Ivanka Trump på kant med faren i brennbare spørsmål

Personvernpolicy