Terrortrusselnivået senket i New Zealand

Selv om trusselnivået er senket til medium kommer folk til å merke et tydelig nærvær av politi ved offentlige arrangementer, sier statsminister Jacinda Ardern i New Zealand. Her fra «March for Love» i Hagley Park 23. mars. Arkivfoto: Mark Baker / AP / NTB scanpix
Selv om trusselnivået er senket til medium kommer folk til å merke et tydelig nærvær av politi ved offentlige arrangementer, sier statsminister Jacinda Ardern i New Zealand. Her fra «March for Love» i Hagley Park 23. mars. Arkivfoto: Mark Baker / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

New Zealand senker nivået for terrortrussel mot landet fra høyt til medium, opplyser landets statsminister Jacinda Ardern.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Selv om trusselnivået er senket til medium og det ikke er noen spesifikk trussel akkurat nå som myndighetene responderer på, så kommer folk til å merke et tydelig nærvær av politi ved offentlige arrangementer, sier statsminister Jacinda Ardern i en pressemelding.

Terrortrusselnivået har vært vurdert som høyt i New Zealand etter angrepene mot to moskeer i Christchurch 15. mars i år, der 50 personer ble drept og like mange såret under fredagsbønnen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden