Nicaragua løslater 636 innsatte

Franklin Perez (29) viser fram en tatovering dedisert til moren hans. Han sitter nå i husarrest i Managua i Nicaragua etter at han som en av 50 fanger ble løslatt fra fengsel 5. april. Han ble pågrepet for å protestere mot president Daniel Ortegas regjering i fjor. Tirsdag ble flere fanger flyttet til husarrest. Foto: Alfredo Zuniga / AP / NTB scanpix
Franklin Perez (29) viser fram en tatovering dedisert til moren hans. Han sitter nå i husarrest i Managua i Nicaragua etter at han som en av 50 fanger ble løslatt fra fengsel 5. april. Han ble pågrepet for å protestere mot president Daniel Ortegas regjering i fjor. Tirsdag ble flere fanger flyttet til husarrest. Foto: Alfredo Zuniga / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Regjeringen i Nicaragua sier de løslot 636 personer tirsdag, to dager før årsdagen for utbruddet av protestbølgen mot president Daniel Ortega.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser nyhetsbyrået Reuters.

Ifølge regjeringen er alle de løslatte fangene vanlige kriminelle fra flere regioner i landet som nå settes i en form for husarrest. De skal sone resten av straffen sin hjemme og får ikke lov til å delta i offentlige aktiviteter, heter det i en uttalelse.

Blant de 636 er det en gruppe på rundt 20 som ifølge opposisjonen er politiske fanger.

Regjeringen ble i mars enig med opposisjonen og Røde Kors om å frigi nærmere 300 fanger som ble arrestert som følge av protestene som startet 18. april i fjor. Ifølge Inter-American Commission for Human Rights har minst 324 personer mistet livet i protestene det siste året.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden