30 personer avhørt etter Notre-Dame-brannen

Ansatte som jobbet med restaureringsarbeidet på Notre-Dame-katedralen er tirsdag avhørt i forbindelse med brannen som rammet det verdenskjente monumentet mandag. Foto: AP / Thierry Mallet / NTB scanpix
Ansatte som jobbet med restaureringsarbeidet på Notre-Dame-katedralen er tirsdag avhørt i forbindelse med brannen som rammet det verdenskjente monumentet mandag. Foto: AP / Thierry Mallet / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Etterforskere har avhørt rundt 30 personer etter brannen i Notre-Dame-katedralen mandag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kilde ved påtalemyndigheten i Paris opplyser at de fleste av de 30 som er avhørt, er arbeidere jobbet med restaureringsarbeidet på katedralen.

Rettsembetsmannen, som uttaler seg anonymt på grunn av den pågående etterforskningen, sier at katedralens brannalarmer ble utløst to ganger mandag kveld.

Les også: Se bildene av Notre-Dame før, under og etter brannen

Den første gangen gikk flere, blant annet en fast ansatt branntjenestemann, for å sjekke under taket uten å se noen ting. Den andre gangen alarmen gikk, hadde flammene rukket å bli store, ifølge kilden.

Han legger til at 40–50 etterforskere jobber med saken, men at de ikke enda får gå inn i katedralen av sikkerhetsmessige hensyn.

Les også: Notre-Dame blir aldri det samme

Personvernpolicy