WHO: Minst 174 drept i kamper om Tripoli

Ulike militsgrupper har de siste ukene kjempet mot hverandre i Libyas hovedstad Tripoli. Foto: AP / NTB scanpix
Ulike militsgrupper har de siste ukene kjempet mot hverandre i Libyas hovedstad Tripoli. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst 174 mennesker er drept og 758 er skadd til nå i kampene om Libyas hovedstad Tripoli, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Offensiven mot den FN-støttede regjeringen i Tripoli ble iverksatt av den mektige østlibyske krigsherren Khalifa Haftar 4. april.

Siden da er minst 174 mennesker drept og 758 såret. Minst 14 sivile skal være blant de drepte og 36 blant de sårede, opplyser talsperson i WHO Tarik Jasarevic.

– WHO har satt inn ekstra medisinsk personell for å hjelpe sykehusene med å ta imot pasienter, skriver FN-organisasjonen på Twitter.

I tillegg har libyske myndigheter fått medisinsk utstyr som skal brukes til nødhjelp i de hardest rammede områdene.

– Situasjonen på bakken forverres og dødstallene stiger, behovet for helsemessig assistanse er enormt, tvitrer FNs flyktningbyrå UNHCR.

Både de regjeringsstøttede styrkene og Haftars LNA-milits har anklaget hverandre for å stå bak angrep mot sivile, med daglige luftangrep og kamper på bakken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

«Krig mot terrorisme»

Ifølge UNHCR er mer enn 18.000 mennesker drevet på flukt, som følge av kampene sør for den libyske hovedstaden.

General Haftar har prøvd å selge inn militæroffensiven som en «krig mot terrorisme» og avfeid oppfordringer fra blant andre USA og FN om å stanse kampene.

Haftar antas å nyte støtte fra land som Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater, og han har mektige allierte i Russland og i nabolandet Egypt. Søndag ble krigsherren tatt imot av Egypts president og tidligere hærsjef Abdel Fattah al-Sisi i presidentpalasset i Kairo.