Hovedkonstruksjonen i Notre-Dame er reddet

<p>– De to hovedtårnene i katedralen er reddet fra flammene, sier brannsjef Jean-Claud Gallet.(Photo by FRANCOIS GUILLOT / AFP)</p>
– De to hovedtårnene i katedralen er reddet fra flammene, sier brannsjef Jean-Claud Gallet.(Photo by FRANCOIS GUILLOT / AFP)

Brannvesenet i Paris mener Notre-Dame-katedralen er reddet fra total ødeleggelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Intensiteten i brannen er svekket, så vi tror at hovedkonstruksjonen i Notre-Dame er reddet, også det nordlige klokketårnet, opplyser statssekretær i innenriksdepartementet Laurent Nunez, ifølge den franske avisa Le Figaro.

– De to hovedtårnene i katedralen er reddet fra flammene, sier brannsjef Jean-Claud Gallet.

Avisa melder videre at én brannmann skal være alvorlig skadd i brannen, som har forårsaket enorme ødeleggelser.

Les også:

Frankrike-ekspert: – Kolossalt tap av kulturarv

Brann i Notre Dame-katedralen i Paris

Brannen i Notre-Dame: Kunstverk reddet

Brannsjefen i Paris sier at brannmannskapene har klart å sikre baksiden av Notre-Dame-katedralen, hvor de mest dyrebare verkene ligger.

Katedralen er et av gotikkens mest betydelige monumenter, og er blant Europas mest kjente og besøkte turistattraksjoner.

– Omtrent to tredjedeler av taket har kollapset. Vi har foreløpig klart å sikre baksiden av katedralen, hvor vi evakuerer de mest dyrebare verkene. De mest verdifulle arbeidene er reddet , sier brannsjef Jean-Claude Gallet til den franske avisa Le Parisien.

- Katedralens skatter er intakte

Tidligere mandag sa en av prestene i katedralen til den franske journalisten Nicolas Delesalle at alle kunstverkene i katedralen var blitt reddet. Det opplyste journalisten på Twitter. Opplysningene er ikke bekreftet av franske myndigheter.

– Gode nyheter: Alle kunstverkene har blitt reddet. Katedralens skatter er intakte, det er også tornekronen og de hellige sakramentene, skriver Delesalle og siterer en prest ved navn Frederic, som har virket ved katedralen i to år.

VIDEO: Notre-Dame-katedralen i Paris ødelagt i en voldsom brann


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden