17 pågrepet etter kjemisk eksplosjon i Kina der 78 døde

Den kraftige eksplosjonen fant sted i fabrikken rundt klokken 14.50. Den var så kraftig at det på samme tid ble registrert et skjelv med styrke 2,2 i Lianyungang, en by nær Yancheng der eksplosjonen fant sted. Arkivfoto: Chen Feng / Xinhua / AP / NTB scanpix
Den kraftige eksplosjonen fant sted i fabrikken rundt klokken 14.50. Den var så kraftig at det på samme tid ble registrert et skjelv med styrke 2,2 i Lianyungang, en by nær Yancheng der eksplosjonen fant sted. Arkivfoto: Chen Feng / Xinhua / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Politiet har pågrepet 17 personer mistenkt for å ha tilknytning til eksplosjonen hos kjemikalieprodusenten Tianjiayi i Kina i mars.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykken er en av de verste industriulykkene i nyere tid i Kina, og så langt er 78 personer bekreftet omkommet som følge av den kraftige eksplosjonen der også flere hundre personer ble alvorlig skadd. Til sammen skal 640 personer ha blitt behandlet på sykehus etter ulykken.

Det har blitt gjort «kriminelle tvangstiltak» overfor de 17 nye mistenkte i saken, opplyser bymyndighetene i Yancheng på sin Weibo-konto – tilsvarende en Twitter-konto – mandag, uten å gå nærmere inn på hva tiltakene innebærer. Til sammen er nå 26 personer mistenkt for å ha gjort seg skyldig i noe i forbindelse med eksplosjonen.

Den siste gruppen som er trukket fram i etterforskningen, inkluderer flere personer fra en ikke navngitt organisasjon, anklaget for å forfalske prosjektevalueringer, og personer ved det kjemiske konsernet Jiangsu Tianjiayi, som eide anlegget der ulykken fant sted 21. mars.

Den kraftige eksplosjonen fant sted i fabrikken rundt klokken 14.50. Den var så kraftig at det på samme tid ble registrert et skjelv med styrke 2,2 i Lianyungang, en by nær Yancheng der eksplosjonen fant sted.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden