Juntaen i Sudan ber om internasjonal støtte

Sudanske demonstranter lover å holde presset oppe mot militærjuntaen inntil en sivil regjering er på plass. Foto: AP / NTB scanpix
Sudanske demonstranter lover å holde presset oppe mot militærjuntaen inntil en sivil regjering er på plass. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Kuppmakerne i Sudan ber omverdenen om å støtte den nye militærstyret. Demonstranter i landet krever derimot at en sivil regjering dannes umiddelbart.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en uttalelse søndag ber Sudan utenriksdepartement om at det internasjonale samfunnet «innser hvor landet ligger og støtter det militære overgangsrådet.»

Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater har allerede kunngjort at de støtter juntaen.

Samtidig har tusenvis av demonstranter slått leir utenfor hovedkvarteret til hæren i hovedstaden Khartoum for å holde presset oppe på militærjuntaen som tok over makten i landet torsdag i forrige uke.

Demonstrantene krever først og fremst at det makten i landet umiddelbart overdras til en sivil regjering, og dernest at den styrtede presidenten Omar al-Bashir stilles for retten, sammen med lederne for landets etterretning og sikkerhetstjeneste.

Sudans fryktede sikkerhetssjef Salah Gosh gikk lørdag av, og på en pressekonferanse søndag kunngjorde juntaen at en ny sikkerhetssjef er blitt utnevnt.

Militærjuntaen sier den ønsker en overgang til en sivil regjering, men samtidig er det innført unntakstilstand og portforbud. Juntaen har også gitt beskjed om at den vil beholde makten i to år.

Demonstrantene har lovet å fortsette protestene til en sivil regjering er på plass.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden