Tusener demonstrerer mot Serbias president

Demonstranter samler seg foran nasjonalforsamlingen i Beograd i protest mot Serbias president Aleksandar Vucic. Foto: Darko Vojinovic / AP / NTB scanpix
Demonstranter samler seg foran nasjonalforsamlingen i Beograd i protest mot Serbias president Aleksandar Vucic. Foto: Darko Vojinovic / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere tusen mennesker demonstrerte igjen lørdag mot Serbias president Aleksandar Vucic. De beskylder ham for autoritært styre og styring av mediene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet sa at rundt 7.500 mennesker hadde møtt fram til demonstrasjonen i Beograd, men opposisjonen mener at det var titusener til stede.

-Tyver, tyver, ropte demonstrantene mens talerne anklaget myndighetene for å være korrupte og for å undertrykke pressefriheten.

Det har vært demonstrasjoner hver uke siden desember mot det opposisjonen mener er en sakte glidning mot autoritært styre.

Opposisjonsledere hevder at myndighetene aktivt forsøkte å hindre folk i å reise til Beograd for å demonstrere. I flere byer og tettsteder sier lokale medier at busselskaper nektet å leie ut busser til opposisjon av frykt for å komme på kant med myndighetene.

Medlemmer og tilhengere av det konservative partiet til Vucic, som er en tidligere ultranasjonalist som er blitt Europa-orientert, barrikaderte seg inne i nasjonalforsamlingen og rådhus rundt om i landet, angivelig for å hindre «fascister og bøller» i å storme dem.

Spenningen har økt hele uka siden myndighetene og medier som støtter myndighetene, har beskyldt opposisjonen for å ville storme statlige institusjoner og overta makten, trass i at alle demonstrasjonene hittil har vært fredelige.