Trump vurderer omstridt migrant-forslag

President Donald Trump sier han vurderer å sende migranter i USA til byer som ikke samarbeider med immigrasjonsmyndighetene.
President Donald Trump sier han vurderer å sende migranter i USA til byer som ikke samarbeider med immigrasjonsmyndighetene. Foto: Evan Vucci / AP/NTB Scanpix

Donald Trump vurderer sterkt å sende migranter til byer i USA som ikke samarbeider med immigrasjonsmyndigheter i USA. Forslaget har fått sterk kritikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvis ledere i disse distriktene ønsker å åpne armene for migranter, så kan vi gi dem ubegrenset tilgang, sa USAs president Donald Trump fredag.

Det hvite hus bekreftet fredag at denne ideen hadde blitt diskutert, men at den raskt ble avvist etter motstand fra advokater i det amerikanske sikkerhetsdepartementet DHS.

Myndighetene i en rekke byer, deriblant i delstatene California og New York, velger å ikke samarbeide med den amerikanske immigrasjonsetaten ICE om å gå etter dem som bor i landet ulovlig.

Planen om å sende migranter hit har blitt sterkt kritisert for å bruke migranter for å gå etter politiske motstandere. Lederen av Representantenes hus, Nancy Pelosi, mener planen viser mangel på respekt.

Les også:

Trump markerer distanse til WikiLeaks etter å ha hyllet dem i valgkampen

Trump og hans utvalgte vil ha slutt på dollaren slik vi kjenner den

Trump kaller Russland-granskingen et «kuppforsøk»

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden