Assange må betale 9 millioner i sakskostnader i Sverige

Julian Assange må betale 9 millioner svenske kroner saksomkostningene for voldtektsetterforskningen i Sverige. Foto: AP / Lefteris Pitarakis / NTB scanpix
Julian Assange må betale 9 millioner svenske kroner saksomkostningene for voldtektsetterforskningen i Sverige. Foto: AP / Lefteris Pitarakis / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Julian Assange må betale saksomkostningene for voldtektsetterforskningen i Sverige. Regningen er på 9 millioner svenske kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ble klart torsdag etter en kjennelse fra svensk høyesterett.

– Vi fikk i går, merkelig nok midt under mediestormen, en kjennelse fra høyesterett om at han ikke får erstatning av staten for saksomkostningene, sier Assanges svenske advokat Per E. Samuelson til Expressen.

Samuelson sier han ikke har vært i kontakt med Assange siden pågripelsen torsdag, men han har viderebrakt kjennelsen til styret i WikiLeaks.

Aktuelt: Assanges mor ber om at han løslates før det blir for sent

I 2010 ble Assange ettersøkt for seksuelle overgrep mot to kvinner i Sverige. En internasjonal arrestordre ble utstedt, noe som var bakgrunnen for pågripelsen i Storbritannia samme år.

I 2017 ble etterforskningen i Sverige avsluttet og saken henlagt. Men etter at Assange torsdag ble pågrepet, kom det krav fra en av kvinnene om at etterforskningen må gjenopptas.

Torsdag ble Assange pågrepet av britisk politi på Ecuadors ambassade i London etter at Ecuador besluttet å oppheve hans politisk asyl.