Politisønn siktet for å ha satt fyr på tre kirker i sørstatene

Kirken i St. Landry sogn brant til grunnen.
Kirken i St. Landry sogn brant til grunnen. Foto: Gerald Herbert / AP

Sønnen til en politimann er pågrepet og siktet for å ha satt fyr på tre kirker i den amerikanske delstaten Louisiana. Faren bidro til at sønnen ble pågrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Holden Matthews (21) er siktet for brannstiftelse i og rundt Opelousas, en by med 16.000 innbyggere, der de siste kirkebrannene vekket minner fra borgerrettighetskampen i området på 50- og 60-tallet.

– Lokalmiljøet er trygt igjen. Vi er overbevist om at vi har personen som er ansvarlig for disse tragiske forbrytelsene, sier Louisianas brannsjef Butch Browning.

Politiet vet foreløpig ikke noe om motivet bak brannene, men FBI har åpnet hatkrim-etterforskning, ettersom mesteparten av kirkegjengerne i de tre kirkene er svarte.

Den første brannen fant sted i Port Barre i forrige måned. Noen dager etter sto to kirker i Opelousas i brann. Kirkene, som er over 100 år gamle, var tomme.

Den siktede er sønn av politimannen Roy Matthews, som selv tilrettela for sønnens pågripelse etter å ha blitt gjort kjent med etterforskningen. Faren visste ingenting om sønnens angivelige handlinger, ifølge politiet.

Louisianas guvernør John Bel Edwards sier kirkebrannene er spesielt sørgelige fordi de minner om en vond fortid definert av frykt og redsler.

21-åringen har ikke hatt noe kriminelt rulleblad. En venn beskriver ham som en innadvendt dyreelsker og dyktig musiker som aldri har vist hat mot noen rase. En musiker som hørte om brannene før pågripelsen, lurte på om de var inspirert av kirkebranner i Norge, og sier han ble overrasket da han fikk vite om pågripelsen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden