USAs nye utsending mot jødehat refser Israel-boikott

USAs nye utsending mot antisemittisme, Elan Carr, mener at all organisert boikott av Israel er antisemittisk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President Donald Trumps nye utsending brukte torsdag sin første arbeidsdag til å levere en bred definisjon av hat mot jøder.

– Å nekte å kjøpe produkter fra jødiske bosetninger på Vestbredden mens man samtidig kjøper arabiske produkter fra området, er antisemittisme, sa Carr kort tid etter at han ble tatt i ed.

– Vi vil jobbe utrettelig for å fjerne det falske skillet mellom antisionisme og antisemittisme, la han til.

Carr brøt med flere tiår med amerikansk Vestbredden-politikk da han uttalte det ikke finnes forskjell på status mellom israelske bosetninger på Vestbredden og de arabiske nærliggende landsbyene.

FNs sikkerhetsråd vedtok i 2016 en resolusjon som slår fast at de israelske bosetningene og utpostene på Vestbredden er ulovlige. USA har lenge frarådet utbyggingen av bosetninger, men flere israelske regjeringer har ignorert dette.

Carrs utspill kom etter at han ble spurt om Omar Barghouti, en palestinsk aktivist som leder den internasjonale BDS-kampanjen som tar til orde for å boikotte Israel, og som har blitt nektet innreise til USA. Kampanjen har som mål å få slutt på okkupasjonen av Vestbredden.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden