Assange-offer ønsker ham ikke utlevert

Anna Ardin, en av de svenske kvinnene som anmeldte Julian Assange i 2010, har uttalt seg om dagens arrestasjon på twitter (innfelt). Hun ønsker ikke ham utlevert til USA.
Anna Ardin, en av de svenske kvinnene som anmeldte Julian Assange i 2010, har uttalt seg om dagens arrestasjon på twitter (innfelt). Hun ønsker ikke ham utlevert til USA. Foto: skjermdump twitter.com / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En av de svenske kvinnene Julian Assange skal ha forgrepet seg på, ønsker ham ikke utlevert til USA. – Jeg ønsket bare at han skulle ta ansvar, sier hun.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En av de to svenske kvinnene som anmeldte Julian Assange for seksuelle overgrep, har for første gang uttalt seg offentlig.

Anna Ardin, som beskriver seg som radikale reformist, skriver på twitter at hun vil være «veldig trist hvis Julian overleveres til USA».

«For meg har saken bare handlet om hans overgrep mot meg/ kvinner og at han har nektet å ta ansvar for dette», skriver Ardin som er diakon.

Det var i 2010 at hun traff Assange på turne i Sverige, et møte som endte med at hun anklaget ham for et seksuelt overgrep. I 2017 ble det svenske kravet om utlevering av ham trukket tilbake. Wikileaks-grunnleggeren hadde da fått politisk asyl og oppholdt seg i Ecuadors ambassade i London.

Torsdag ble 47-årige Assange pågrepet av britisk politi, etter at Ecuador ensidig hadde opphevet hans asyl. Kort tid etter ba USA om at han skulle utleveres fra Storbritannia.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han kan der bli tiltalt for forræderi på bakgrunn av at Wikileaks publiserte materiale som myndighetene i USA mener var forsvarshemmeligheter. En annen som sitter fengslet er Chelsea Manning som skal ha levert materialet til Wikileaks.

I går ble det kjent at Assange har vært under konstant overvåkning inne i ambassadebygningen, og at fire personer skal ha forsøkt seg på utpresning av medieorganisasjonen med materiale fra overvåkningen.