Arbeidere jobbet ulovlig mye for å få fregatt på vannet

Artikkelen fortsetter under annonsen

I innsatsen for å tette skroget på ulykkesfregatten KNM Helge Ingstad har flere arbeider jobbet mer enn det som er tillatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bergens Tidende har dokumentasjon på at enkelte arbeidere har jobbet elleve timer om dagen, seks dager i uken. Avisen har også snakket med kilder som sier at flere arbeidere har jobbet sju dager i uken, til sammen 77 timer.

Arbeidsmiljøloven setter en maksgrense på 54 timer, mens ordrebekreftelsen sier det skal jobbes 55 timer i uken. Det innebærer jobbing fra 7 om morgenen til 19 om kvelden, med én time til mat underveis.

Oppdraget med å sveise ulykkesfregatten har Forsvaret satt ut til selskapet OneCo, som har leid inn folk fra Adecco. Sistnevnte innrømmer at det har blitt jobbet for mye på prosjektet.

Les også: Helge Ingstad sjøsatt igjen

Tre personer mistenkt etter Helge Ingstad-kollisjonen

– Avvik på maksimalt antall timer per uke

– Vi har etter en gjennomgang av timelister mottatt denne uken, konstatert at det har vært avvik på maksimalt antall timer per uke for noen av våre ansatte, skriver Erling Kornkveen i Adecco i en epost. Han sier de vil undersøke saken for å unngå at dette gjentar seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kjell Olsen i OneCo Safe Yards sier det har vært krevende å holde oversikten over hvor lenge hver enkelt jobber. Han sier det ikke skal jobbes mer enn 54 timer per uke på prosjektet og mener arbeid ut over det skyldes at ansatte har lurt seg til å jobbe mer enn de har lov til.

Les også: Rekonstruerte KNM Helge Ingstads bevegelser

Bergingen av KNM Helge Ingstad har kostet minst 640 millioner

VIDEO: Forsvarsministeren om fregatt: – Det er verre enn jeg hadde trodd