Trumps selvangivelse blir ikke utlevert innen Kongressens frist

Finansminister Steven Mnuchin har lovet å følge loven i håndteringen av Trumps selvangivelse. Foto: Patrick Semansky / AP / NTB scanpix
Finansminister Steven Mnuchin har lovet å følge loven i håndteringen av Trumps selvangivelse. Foto: Patrick Semansky / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

USAs finansminister Steven Mnuchin utleverte ikke president Donald Trumps selvangivelse innen utløpet av Kongressens frist onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mnuchin ga onsdag lederen for kontrollkomiteen i Representantenes hus, Richard Neal, beskjed om at finansdepartementet trenger mer tid til å behandle forespørselen.

Kontrollkomiteen ga skattevesenet IRS frist til onsdag med å sende over Trumps skattepapirer.

Mnuchin setter også spørsmålstegn ved kravets legitimitet.

– Neals krav belyser viktige spørsmål om den lovmessige rekkevidden i Kongressens granskningsmakt, samt de konstitusjonelle rettighetene til amerikanske borgere, sa Mnuchin.

Neal er en av tre personer i Kongressen som har rett til å kreve at skattevesenet IRS oversender privatpersoners selvangivelser, og det er ingen unntak i loven.

Finansministeren mener at demokratenes krav kan skape en farlig presedens for utlevering av personlige skatteopplysninger for politisk vinning.

– De juridiske konsekvensene av denne anmodningen kan berøre beskyttelsen som alle amerikanere har mot politisk motivert avsløring av personlige skatteopplysninger, uansett hvilket parti som har makten, skrev Mnuchin i et brev til Neal.

Tidligere onsdag sa Trump at han ikke vil være med på å få sin selvangivelse utlevert.

Det hvite hus har ikke svart på spørsmål om hvorvidt Trump har bedt Mnuchin eller IRS om å gripe inn.

Trump har brutt med mangeårig presedens, siden presidentkandidater i USA i mange år har offentliggjort sine selvangivelser.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden