Endring i våpenloven vedtatt på New Zealand

New Zealand har vedtatt en strengere våpenlov som følge av terrorangrepene i Christchurch. Det ble klart onsdag etter en avstemning i nasjonalforsamlingen. Statsminister Jacinda Ardern har vært sterkt for endringen.
New Zealand har vedtatt en strengere våpenlov som følge av terrorangrepene i Christchurch. Det ble klart onsdag etter en avstemning i nasjonalforsamlingen. Statsminister Jacinda Ardern har vært sterkt for endringen. Foto: Nick Perry / AP

New Zealand har vedtatt en strengere våpenlov som følge av terrorangrepene i Christchurch. Det ble klart onsdag etter en avstemning i nasjonalforsamlingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed forbys de fleste hel- og halvautomatiske våpen, i tillegg til såkalte «bump stocks» som gjør at halvautomatiske våpen i praksis fungerer som helautomatiske.

Lovforslaget ble vedtatt med 119 mot én stemme. Det var på forhånd ventet at lovforslaget skulle vedtas siden dette var den tredje og siste avstemningen om loven i nasjonalforsamlingen.

Loven trer trolig i kraft fredag, etter at generalguvernøren har underskrevet den, noe som regnes som en formalitet.

Før avstemningen talte statsminister Jacinda Ardern talte til nasjonalforsamlingen om skadene ofrene fikk i moskéangrepene 15. mars.

– I nesten hvert av tilfellene fikk ofrene flere skuddskader. De vil slite med skadene resten av livet. Jeg kan ikke begripe hvordan våpnene som forårsaket så mye ødeleggelse og så mange drap ble anskaffet på lovlig vis i landet vårt, sier hun.

Den høyreekstreme australieren Brenton Tarrant (28) er pågrepet og siktet for skyteangrepet mot to moskeer i Christchurch 15. mars. 50 mennesker ble drept og nesten like mange såret i de to angrepene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden